Ansamblis „Fluorescence“ debiutiniame albume kviečia nukeliauti į garsinį sapnų pasaulį

Albumo „Dream“ viršelis

Ansamblis „Fluorescence“ debiutiniame albume kviečia nukeliauti į garsinį sapnų pasaulį

Balandžio 30 d. platformose Spotify ir YouTube pasirodė debiutinis Šiuolaikinės muzikos ansamblio „Fluorescence“ albumas „Dream“. Jame įamžinti kompozitorių Aleksejaus Kalinino, Mildos Venckutės, Neringos Banytės, Jūros Elenos Šedytės, Ievos Parnarauskaitės ir Beatos Juchnevič specialiai šiam kolektyvui sukurti kūriniai.

Ansamblis „Fluorescence“ susikūrė 2020 m. rugsėjį kompozitorės Beatos Juchnevič iniciatyva. Kolektyvo debiutas įvyko festivalyje „Muzika erdvėje“, kuriame buvo pristatytas B. Juchnevič kūrinys „Tarp dviejų pasaulių“. Iškart po debiutinio pasirodymo ansamblio veiklą sustabdė pasaulį sukausčiusi pandemija. Nors ir negalėdami rengti koncertų, ansamblis „Fluorescence“ gavo pakvietimą dalyvauti festivalyje „Druskomanija“ ir jame išpildyti jaunų kompozitorių kūrinių programą pavadinimu „Dream“, kuri galiausiai atsidūrė debiutiniame ansamblio albume tuo pačiu pavadinimu.

„Fluorescence“ meno vadovė ir dirigentė B. Juchnevič apie šį projektą pasakojo: „Visiems kompozitoriams nurodžiau tik koncerto temą – sapnai – ir pasakiau, kad jie gali daryti, ką tik panorės. Man patiko, kad galiausiai gavome labai skirtingus rezultatus: kiekvienas šią sapnų tematiką interpretavo savaip – vienas kūrinys apie laiko tėkmę, kitas apie REM būseną, dar kitas apie pasąmonės srautus, mano pačios kūrinys yra apie sapnuose regimus mirusius artimuosius. Labai smagu, jog viena tema sužadino tiek skirtingų apmąstymų.“

Paklausta apie albumą, ansamblio pianistė Saulė Augustina Žostautaitė atsakė: „Pirmiausia, manau, jis yra ganėtinai meditatyvus. Tikiuosi, kad kiekvienas klausytojas jame atras savo sapną.“

„Manau, kad albumas „Dream“ labai puikiai simbolizuoja pirmų dvejų metų ansamblio veiklos rezultatus. Kai susibūrėme 2020-ųjų rudenį, daugeliui mūsų šiuolaikinė muzika buvo visai svetima, tačiau ruošiantis 2021 metų festivaliui „Druskomanija“ labai daug laiko praleidome mokydamiesi albume skambėsiančių jaunų kompozitorių kūrinius, susibendravome vieni su kitais, todėl ir pats albumas, mano nuomone, gavosi labai vientisas, apgalvotas ir brandus.“ – pasakoja ansamblio gitaristas Aidas Tamulevičius.

Albumo „Dream“ jau galima klausytis Spotify ir YouTube platformose. Vėliau jis bus išleistas ir fizinėje laikmenoje.

Prie albumo leidybos prisidėjo AGATA, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Muzikos inovacijų studijų centras.

Daugiau apie ansamblį:
Facebook: Fluorescence | Facebook
Instagram: instagram.com/ensemblefluorescence

Fluorescence inf. 

Komentarų dar nėra

Post A Comment