Jaunieji kūrėjai kviečiami teikti paraiškas rezidencijai Islandijoje

Jaunieji kūrėjai kviečiami teikti paraiškas rezidencijai Islandijoje

Šiuolaikinės muzikos ir garso meno festivalis UNM (Ung Nordisk Musik), kurį kasmet paeiliui organizuoja Islandija, Suomija, Danija, Norvegija ir Švedija, pirmą kartą surengtas 1946 metais ir yra vienas seniausių tokio pobūdžio festivalių pasaulyje. Jame pristatomi jaunesnių nei 30 metų kompozitorių ir garso menininkų, kilusių ar gyvenančių Šiaurės šalyse, kūriniai.

Šiais metais UNM pirmą kartą skelbia atvirą kvietimą ir Baltijos šalių jauniesiems kompozitoriams ir garso menininkams. Po vieną menininką iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos bus išrinkta keliauti į 2022 m. kovo mėn. 5–13 d. Reikjavike vyksiančią rezidenciją, kurios metu sukurti nauji kūriniai bus pristatyti UNM festivalyje Islandijoje 2022 m. rugpjūčio mėn. 15–20 d. 

Rezidencijoje ypač laukiami kompozitoriai, garso menininkai, kurie dirba bendradarbiaudami, atsižvelgdami į specifinę vietovę (site-specific) ir multidiscipliniškai.

Menininkai bus atrenkami remiantis anoniminiu motyvaciniu laišku. Atrinkti jaunieji kūrėjai vyks į 10 dienų rezidenciją. Ten juos konsultuos keturi patyrę menininkai-mentoriai, kurie dalinsis savo individualia menine praktika bei patirtimi. Atrinkti menininkai rezidencijos pradžioje išsirinks mentorių, su kuriuo norės dirbti. Rezidencijos dalyviai taip pat skatinami bendradarbiauti tarpusavyje įgyvendinant vieni kitų projektus. Kelionės ir apgyvendinimo išlaidos bus padengtos organizatorių.

SĄLYGOS:

1. Pareiškėjai turi būti gimę ne anksčiau nei 1992 m. sausio mėn. 1 d. (išimtis dar studijuojantiesiems: gali dalyvauti gimę ne anksčiau nei 1987 m.). Jie turi būti bet kurios iš dalyvaujančių UNM šalių – Danijos, Estijos, Suomijos, Islandijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos ar Švedijos – piliečiai arba nuolatiniai gyventojai.

2. Pareiškėjai turi pateikti anoniminį motyvacinį laišką, kuriame būtų išsamiai aprašyta jų veikla, kūryba ir tai, kaip jie norėtų kurti rezidencijos metu. Pageidautina, kad paraiška būtų parašyta anglų kalba, tačiau bus svarstomos ir parašytos bet kuria oficialia dalyvaujančių šalių kalba. Taip pat prašoma nurodyti asmens duomenis (vardą, lytį, gimimo datą), kuriuos matys tik UNM organizatoriai ir kurie bus naudojami administraciniams tikslams. Visa registracija vyksta internetu per Google Forms.

3. Pareiškėjus atrinks bendra dalyvaujančių šalių komisija. Vienas menininkas gali siųsti vieną paraišką. Pareiškėjai gali dalyvauti ne daugiau kaip 5 UNM festivaliuose.

4. Iš viso iš Baltijos šalių bus atrinkti trys asmenys, po vieną asmenį iš kiekvienos šalies (Estijos, Latvijos, Lietuvos).

5. Atrinkti kandidatai keliaus į Reikjaviką ir bus apgyvendinti grupėmis po 3-4 asmenis svečių namuose, esančiuose netoli užsiėmimų vietos – Universiteto. UNM yra įsipareigojusi visiškai finansuoti visų pareiškėjų kelionės ir apgyvendinimo išlaidas. Jei prireiktų teikti paraiškas kelionės stipendijoms, UNM vietiniai atstovai padės visiems dalyviams.

6. Paraiškos pateikimo terminas yra 2021 m. birželio 15 d. 23:59 GMT.

Paraiškos pildymo formą rasite čia.

APIE REZIDENCIJĄ

Rezidencija bus sudaryta iš įvairių veiklų: paskaitų, pačių dalyvių vedamų meninių dirbtuvių (workshops), atvirų erdvių idėjų išbandymams, darbo su mentoriais bei diskusijų mažesnėse grupelėse.

Rezidencija prasidės grupiniais užsiėmimais ir susipažinimo žaidimais. Per pirmąsias dvi dienas dalyviai pristatys save, savo darbus ir susipažins su mentoriais bei potencialiais bendražygiais, kas padės jiems suformuoti bendradarbiavimo partnerystes likusiam periodui. Dalyviams paliekama galimybė bendradarbiauti ir su menininkais ne iš rezidencijos, pvz. dirbti su atlikėjais (ansambliu). Tai būtų parengta pagal pageidavimą ir galimybes iki rezidencijos pradžios. Nuo trečiosios dienos dalyviai turės jiems skirtą darbo vietą, grupę kolegų ir priskirtą mentorių, su kuriuo reguliariai diskutuos ir apsikeis idėjomis. Šalia paskirtojo mentoriaus, dalyviai gali kreiptis patarimų ir į kitus mentorius.

Rezidencijos veikla vyks keliose vietose. Pagrindinis bendros veiklos centras bus Islandijos menų universitetas, kuriame yra repeticijų salės ir kamerinės muzikos salė, kuri bus naudojama kaip bendra darbo ir pasirodymų erdvė. Dalyviai bus apgyvendinti apartamentuose netoli pagrindinės universiteto lokacijos.

Kilus klausimams, kreiptis į Raimonda Žiūkaitę el. paštu raimonda.ziukaite@gmail.com.

Komentarų dar nėra

Post A Comment